Dziedzictwo kulturalne Najlepszy produkt i usługa Zielone płuca Polski

Osiągnięcia

2002 – „Cztery widelce” – dziennik Rzeczpospolita,

2002 – Statuetka „Jurand”

2004/2005 – „Top Warmii i Mazur” w kategorii Firma Rodzinna

2005 – Godło „Zielone Płuca Polski”

2006 – Dziedzictwo Kulinarne Warmii Mazur i Powiśla

2007 – Restauracja wyróżniona przez Piotra Bikonta i Roberta Makłowicza - Newsweek Polska

2007 – „Najlepszy Produkt i Usługa Warmii i Mazur” w kategorii Usługa Gastronomiczna

2008 – Kulinarne Dziedzictwo Smaki Regionu „Perła 2008” Produkt Regionalny

2008 – Tygodnik Polityka (trzy gwiazdki) za jakość potraw i kulturę obsługi

2009 – "Najlepszy z Najlepszych" przyznawane przez Marszałka Województwa Warmińsko-Mazurskiego

2014 - Firam dostaje certyfikat "Produkt Warmii i Mazur" w kategorii usługa

2015 - Wytwarzany w naszej przetwórni mleka krowiego i koziego ser kozi "Dziadek" zostaje laureatem IV Festiwalu "Czas na ser" w Lidzbarku Warmińskim, a ser krowi dojrzewający "Grąd" otrzymuje wyróżnienie.

2015 - przystąpienie do sieci "Zagród Edukacyjnych"

2015 - laureat konkursu Agro-Eko-Turystycznego Zielone Lato w kategorii Zagrody Edukacyjne Warmii i Mazur.

2016 - wpis do przewodnika kulinarnego Gault & Millau

2017 - laureat konkursu "Sposób na sukces" w kategorii "Firma rodzinna".